BÖLÜMLERİMİZ

Dişeti Hastalıkları

Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerindeki birikimler bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar.

Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar, şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler ve bu asit, dişi küçük bir bölgeden başlayıp giderek büyüyen bir şekilde çürütür. Daha ileri safhalarda çekim kaçınılmaz olabilir.

Dişeti iltihabının ilk belirtisi dişetindeki kanamalardır. Dişetlerinde renk, şekil bozuklukları ve ağız kokusu ile kendini daha da belli eder. Dişeti hastalıklarının ardından da kemik erimesi gelir. Dişeti iltihabı ve kemik erimesinini neden olduğu diş kayıpları, çürüklerin neden olduğu diş kayıplarından çok daha fazladır.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, sağlıklı dişeti açık pembe renktedir. Dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak - pütürlü bir görünümü vardır. Dişeti hastalıklarının kademe kademe tedavisi mümkündür. Kemik erimesinin de önüne geçilebilir ve bazı kemik materyalleri ile kaybedilen kemik yerine konabilir. Tüm bu tedaviler bir ya da birkaç operasyonla gerçekleştirilebilir.

Tüm Bölümlerimiz
Randevu İsteyin
© 2009-2018 Katiboğlu Dental Klinik